fredag 10 februari 2012

Välj rätt typ av SportBH för din kropp och träningstyp!

Jag har alltid betonat vikten av att välja rätt typ av träningskläder, både sett till material och passform. Mycket träningskläder är "frivilligt" att skaffa sig. Vindkalsonger är till exempel inte något man tvunget måste ha i garderoben. Man måste inte heller ha underställ i alla världens längder och färger. Många träningskläder är också mycket dyrare än de behöver vara. Man behöver till exempel inte köpa underställ från det dyraste märket när det finns billigare som håller värmen precis lika bra som de välkända (och därmed dyrare) märkena.

Men när det kommer till Sport BH's så tycker jag att man skall tänka i lite andra banor. För i den världen så betyder faktiskt ett högre pris att produkten är bättre. Däremot är det inte alltid att träningen man utför kräver någon av de dyrare produkterna.
Tumreglerna för SportBH-inköp brukar vara att:
- Ju dyrare produkten är desto bättre stabilitet ger den.
- Ju intensivare aktiviteter du sysslar med desto bättre stabilitet behöver du.
- Ju större byst desto stadigare BH behöver du.
- Är du i valet och kvalet mellan två storlekar skall du uteslutande gå på den som sitter lite för tight. Här gäller dock det sunda förnuftet också, då du inte skall gå på en som sitter så pass tight att det bli obekvämt.
- Träning som innehåller löpning och hopp är de mest påfrestande för bysten och inom dessa aktiviteter skall man konsekvent använda HT-modeller.

Vad är då en HT-modell? Jo, man kan dela in SportBH'ar i tre olika kategorier: Low Training (LT), Medium Training (MT) och Hight Training (HT). 

Low Training
Lågintentiv träning med mjuka rörelser. Här räcker det med en mjukare, billigare SportBH som inte är tvungen att sitta supertight. Exempel på Low Training kan vara yoga, lätt styrketräning eller promenader. Priset på en sånhär BH brukar ligga på 149-200,-

SportBH från SOC för Low Training.
199,-
Mjuk SportBH från Lindex 179,-
Den här kan jag även tipsa om som vardagsBH.


Medium Training
Här rör du dig något mer, men inte såpass att du är i behöv av en värsting-BH. Men du skall ändå gå på de lite dyrare varianterna på runt 299-399,-
Exempel på Medium Training kan vara styrketräning, rullskidåkning eller lätt jogg.

SportBH från STAY IN PLACE. 399,-


High Training
Här rör du dig mycket och intentivt och du behöver därför så bra stöd som möjligt. En HT-BH är lite dyrare men de är också väldigt hållbara. Exempel på Hight Training är löpning, volleyboll och olika typer av racket-sporter. Priset på en sånhär BH ligger på 400,- och uppåt.

Sport BH Från Shock Absorber, som enligt mig är det grymmaste märket när det kommer till HT-BH'n.
Pris 599,-

Ryggen på BH på bilden ovan.

En annan SportBH från Shock Absorber . Blev "Bäst i Test" hos Sport och Hälsa 2009.
Pris 549,-

Förhoppningsvis underlättar detta lite i BH-djungeln där ute. Men tänk som sagt på att ni med större byst borde gå på lite dyrare modeller vilken aktivitet ni än sysslar med, eftersom det finns större risk för ryggproblem om ni inte gör det. Det är aldrig fel att konsekvent gå på de dyrare modellerna, men för er som inte känner för att lägga ut en förmögenhet på en plagg som nästan aldrig syns, eller för det mesta håller på med Low Training är det inte alltid behövligt.

Bilderna är lånade från www.sportamore.se samt www.lindex.se .
Alla produkter, förrutom just den från Lindex, finns att köpa på www.sportamore.se!
En kanonsida som alltid levererar 1-2 dagar efter man beställt.

3 kommentarer:

  1. Tro det eller ej, men GinaTricot 149:- finns i olika färger.. funkar perfekt för mig, dem sitter där dem ska!! haha

    SvaraRadera
  2. Är du fortfarande lika kär i din pojkvän som när ni träffades?

    SvaraRadera
  3. sv: Ja! vi tränar ju inte på samma nivå, men helt klart värt att testa! :)

    SvaraRadera

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.